Lotte

Mijn passie voor het menselijke lichaam en het helpen van anderen hebben mijn beroepskeuze bepaald.

In 2017 ben ik afgestudeerd als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent. In 2018 rondde ik ook het postgraduaat Manuele Therapie af. Ondertussen volgde ik ook de opleiding Dry needling via Dry Needling Gent. Ik blijf me regelmatig bijscholen, omdat ik het belangrijk vind om u de beste zorg op maat te kunnen geven en daarvoor over de juiste tools en capaciteiten te beschikken.

Ik hecht veel belang aan open communicatie en vertrouwen en ben een voorstander van actieve revalidatie. Samen zoeken we naar een strategie die u in staat stelt om zelf uw klachten zo goed mogelijk onder controle te
houden.

Specialisaties

 • Algemene revalidatie
 • Manuele therapie
 • Sportkinesitherapie
 • Relaxatie
 • Dry needling

Contactgegevens

lotte@revacentrum.be


Marjolein

Ik ben altijd veel met sport bezig geweest en al van kinds af aan had ik bewondering voor het beroep van de kinesitherapeut. Na het doormaken van meerdere blessures, kwam ik telkens sterker terug. Ik sta tot op de dag van vandaag er nog steeds van versteld tot wat het menselijk lichaam allemaal in staat is.

In juni 2022 behaalde ik mijn diploma Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit van Gent met als afstudeerrichting musculoskeletaal. Ik volgde reeds de basisopleiding Dry Needling bij The Hive Gent . Daarnaast wil ik graag klachten in en rond het bekkengebied bespreekbaar maken en zo optimaal mogelijk kunnen behandelen. Daarom ben ik recent gestart met een bijkomende masteropleiding bekkenfysiotherapie bij Avans+ in Breda.

Mijn doel is om samen met u te streven naar eenieders optimaal functioneren waarbij de persoon achter de klacht minstens even belangrijk is.

Specialisaties

 • Algemene revalidatie
 • Bekkenbodemkinesitherapie
 • Sportkinesitherapie
 • Dry needling

Contactgegevens

marjolein@revacentrum.be


Maud

Door mijn interesse in wetenschap en in het bijzonder het menselijke lichaam en het functioneren
ervan, ben ik kinesitherapie gaan studeren.

In 2023 behaalde ik mijn diploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit van Gent, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Omdat ik veel belang hecht aan een actieve aanpak van klachten zal ik in het najaar starten met een postgraduaat in de sportkinesitherapie aan de VUB. Ik ben gemotiveerd om levenslang te blijven leren en zal mij in de nabije toekomst bijscholen in onder andere dry needling en manuele therapie.

Ik ben enthousiast om jou te ondersteunen naar optimaal fysiek potentieel. Ik geloof dat elk individu uniek is, met zijn eigen uitdagingen en doelen. Daarom benader ik elke behandeling met een persoonlijke aanpak, op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften. Door middel van empathie en open communicatie creëer ik een vertrouwensband, waarbij ik goed luister naar jouw verhaal en klachten. We bepalen samen een individueel behandelplan om zo uw revalidatiedoelen te behalen.

Tot binnenkort in de praktijk!

Contactgegevens

maud@revacentrum.be


Alexander

Ik studeerde in 2021 af als sportkinesitherapeut aan de Vrije Universiteit Brussel en beoefen sindsdien die functie. In de afgelopen 2 jaar specialiseerde ik me verder tot manueel therapeut (BELSO) en volgde de opleiding dry needling bij Trigger.

Met deze uitgebreide academische achtergrond en de reeds opgebouwde klinische ervaring, stel ik graag samen met u als patiënt een persoonlijk behandelplan op.

Als kine sta ik paraat om je te helpen waar ik kan. Of het nu gaat over revalidatie, blessurepreventie of het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl.

Contactgegevens

alexander@revacentrum.be


Julie

In 2015 ben ik afgestudeerd als Bachelor in de Voedings- en dieetkunde te Gent. Na mijn opleiding volgde ik een nascholing tot diabeteseducator. Door de erkenning van de overheid, kunnen er specifieke verstrekkingen geattesteerd worden en kunt u als patiënt genieten van terugbetaling door de mutualiteit.

Het zelfstandig starten in bijberoep gaf de nodige variatie en uitdaging om een meerwaarde te kunnen zijn binnen de chaos aan informatie over gezonde voeding. Ik heb een grote passie voor voeding en geef de info rond een gezond eetpatroon graag door. Mijn voedingsadvies is gericht op een fijne samenwerking zodat het voedingspatroon haalbaar is op lange termijn. Gezondheid en je goed voelen gaan hand in hand. Ik vind het dan ook belangrijk dat er steeds een eerlijke en open communicatie kan zijn.

Specialisaties

 • (Pre)Diabetes: erkend diabeteseducator (RIZIV: 5-64622-15-701)
 • Laag Fodmap-dieet (bij IBS/PDS klik hier voor meer info)
 • Lichaamsanalyse (al dan niet gekoppeld aan voedings- en levensstijladvies)
Begeleiding en advies bij:
 • Gezonde voeding en levensstijl
 • Gezond gewichtsverlies
 • Ondergewicht/Overgewicht
 • Hart- en vaatvriendeljike voeding (bij gestoorde cholesterol, tryglyceriden,
  hypertensie)
 • Zwangerschap en lactatie

Contactgegevens

julie@revacentrum.be